FACEBOOK
Instagram

Worstenbroodjes

Gepubliceerd door Stacy op

Zelfgemaakt worstenbrood
Worstenbroodjes

Toen ik mijn kerstmenu overliep met mijn lief trok hij zijn ogen op toen ik “worstenbroodjes” lied vallen. Jakkes, zo een droge frikadel in bladerdeeg? Euh nee zeg nooit zomaar droog frikadellenbrood tegen zelfgemaakt worstenbrood. Heerlijk in een mini versie bij het aperitief of in een grotere versie als een hartige maaltijd bij een soepje, of voor een verloren maandag…
Dit heb je nodig voor een 15 a 20 kleine broodjes:
Deeg:
200 g bloem
1 dl koud water
3 g gedroogde gist
10 g olijfolie
5 g zout
Provençaalse of Italiaanse kruiden
Als je echt geen zin hebt om zelf te maken, bladerdeeg
Vulling:
250g gemengd gehakt
1 a 2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
Kruiden naar smaak: Koriander, Komijn, Zwarte peper, (selderij)zout, tabasco, chilipoeder, curry… ik zeg altijd lekker koken is timing en kruiden
1 ei
10g havermoutvlokken of paneermeel

zo gemaakt:
Stort de bloem op je werkvlak en maak een kuiltje. Los de gist op in het water en meng met de bloem. Voeg daarna de olijfolie toe samen met de kruiden en kneed tot een elastisch deeg. Laat afgedekt 20 minuutjes voorrijzen. Sla daarna het deeg plat bol op en laat afgedekt nog wat rusten.
Vulling:
Meng de sjalot, look en kruiden met het gehakt. Voeg ook het ei en de havermout toe en kneed tot alles goed gemengd is.
Rol het deeg zeer fijn uit en maak een lange worst van het gehakt. Rol de broodjes dicht en snijd in de gewenste grootte maak de broodjes goed dicht en leg met de naad naar beneden op een bakpapier. Strijk in met wat opgeklopt ei en bak 15 minuten op 180 graden.

Tips:
Je kan ze perfect vooraf maken op dezelfde dag en afbakken tijdens je feestje.
Ook lekker met een beetje gemalen kaas in het gehakt. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het proberen: Feta, olijven, restje raclettekaas,…
Geef er een lekker dipsausje bij, receptjes volgen nog!

Smakelijk!

deeglapje met gehakt om een worstenbroodje van te vormen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *