FACEBOOK
Instagram

Vogelzooi

Gepubliceerd door Stacy op

In Gent maken we waterzooi, in de jaren ’80 vogelzooi. Een recept in een boek genaamd “De Kreatieve keuken vlees en gevogelte” uit 1985 trok mijn aandacht door de naam. Ik heb het nog niet gemaakt, maar misschien willen jullie het eens uitproberen? Ik typ het letterlijk over, wat aangemengde bloem is weet ik niet…

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg resten van gevogelte
200g spek
50g boter
2 uien
1 el olie
1 l kippenbouillon
1 bouquet garni
1 tomaat
8 koolrabi
zout en peper
3 el bloem

Men ziet tegenwoordig steeds vaker dat de resten van gevogelte bij de poelier of in de supermarkt apart worden verkocht.
Snijd het spek in kleine blokjes, verhit de boter in een koekepan en bak ze uit, haal ze uit het vet.
Maak de uien schoon, snijd ze klein en fruit ze in het zelfde vet.
Verhilt de olie in een snelkookpan en leg de resten gevogelte in de pan, bak ze snel bruin.
Blus het braadvet met de kippenbouillon, voeg de uien, het spel, het bouquet garni toe. Was de tomaat en de koolrabi, maak ze schoon en snijd ze in vieren, voeg dit samen met het zout en de peper aan de kippenbouillon toe. Sluit de pan en laat alles één uur koken. Leg het gevogelte op een voorverwarmde schaal, rangschik de groeten ermomheen, roer de aangemengde bloem door het vocht en laat dit vijf minuten inkoken zodat de saus iets dikker wordt. Schenk de saus over het gerecht.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *