FACEBOOK
Instagram

Vanille extract

Gepubliceerd door Stacy op

Je zelfgemaakt vanille extract voor heerlijke vanillestokjes.
Fase één van je vanille extract

In recepten zie je dikwijls als ingrediënt iets met vanille… vanille extract, vanille essence, vanille suiker… In deze blogpost leg ik jullie even uit hoe je zelf vanille extract kan maken. Het is superlekker, en veel goedkoper dan de dure kleine flesjes in de winkel.

Zo gemaakt: Het enige wat je eigenlijk nodig hebt zijn goede vanillestokjes en wodka of rum. Koop geen vanillestokjes in de supermarkt, want deze zijn meestal tamelijk droog en dun. Je kan ze online bestellen of in een goede kruidenwinkel aankopen, het kost wat geld maar een fles vanille extract gaat lang mee. Of vraag aan vrienden, kennissen die naar exotische landen trekken of ze vanillestokjes voor ze willen meebrengen. Ik kreeg een hele zak van mijn neef die ze meebracht uit Afrika.

Neem een 10 a 15 vanillestokjes (hoe meer hoe sterker de smaak) en snijd ze doormidden. Stop de stokjes in je fles, draai de fles dicht en schud er goed mee. Nu heb je gewoon een beetje geduld nodig. Zet de fles op een donkere plek (bijvoorbeeld je drankkast) en schud er af en toe eens mee. Je zal zien dat de vloeistof steeds donkerder zal worden.

Na ongeveer een tweetal maanden is je extract klaar voor gebruik. Je kan er heel lang mee doen! Ik gebruik het in cupcakes, panna cotta, pannenkoeken, cake, koekjes, zelfs in cocktails!

O ja en waarschuw je partner dat hij niet aan je kostbare bruine fles mag komen…


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *