FACEBOOK
Instagram

Kokos rotsjes

Gepubliceerd door Stacy op

Kokosrotsjes

Kokosnoot, vroeger kende ik het alleen van de bounty’s die je kon kopen voor het chiro vier uurtje, en ik vond het maar niks. Ook koekjes of andere dingen met kokosnoot meed ik. Maar het is misschien zoals met olijven, je moet ze leren eten, en plotseling ben je verliefd… En met al die regen van de laatste dagen zou je bijna zin hebben in een beetje sneeuw… vandaar mijn serviet op de foto.
Dit receptje is er eentje van de Gentse bakkerij Bloch en altijd een hit om mee te nemen in een mooi doosje als je ergens op bezoek gaat. Het is heel makkelijk om te maken en je hebt er niet veel voor nodig.

Dit heb je nodig:
125g geraspte kokosnoot
175g suiker
20g bloem
70g eiwit (ongeveer twee grote of 3 kleine eieren)
bloemsuiker

Zo gemaakt:
Verwarm de suiker met het eiwit in een klein pannetje op een laag vuurtje. Roer met een garde tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de kokosnoot toe en blijf roeren tot het mengsel ongeveer 60 graden is (kan met een voedselthermometer maar ook perfect zonder, gewoon nog een paar minuten doorwarmen zonder dat het mengsel begint te kleuren). Haal nu van het vuur en meng er de bloem door.
Schep met een soeplepel hoopjes op een met bakpapier beklede plaat en bak ze 10 a 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Bestrooi achteraf met de bloemsuiker.
Afhankelijk van het eiwit krijg je soms iets rondere koekjes, de andere keer rotsjes, maar deze koekjes mislukken nooit! Als ik iets meer eiwit heb laat ik het ook zo, en voeg ik wat extra bloem of kokosrasp toe.
Variant: lekker fris met wat citroenzeste erdoor!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *