FACEBOOK
Instagram

Kaasballen

Gepubliceerd door Stacy op

Kaas, je maakt er heerlijke koekjes van!

Kaas, ik krijg er niet genoeg van, nefast voor de lijn, maar een goed stukje kaas af en toe kan zo smaken. In de jaren ’80 was kaas een hit op elke feesttafel, een kaasplank, fondue, op een stokje… cheese was everywhere!
Dit is een heerlijk hapje en hit bij de aperitief. Een koekje dat je vooraf kan maken, je een week in een luchtdichte trommel kan bewaren en je lekker mee kan variëren. Ik maakte een deel met oude kaas, en een deel met blauwe kaas. Kies een rijpere of belegen kaas, jonge kaas smaakt niet zo goed door. Braaf gekruid is het ook een hele grote kinderfavoriet op je hapjestafel. Heb je vooral stoere mannen op bezoek of net een cheesy ladies night, ga voor wat extra pili pili… Je kan uit het deeg ook gewoon koekjes steken, dan moeten ze iets minder lang bakken.

Wat heb je nodig?
300 gram bloem
1 ei
150 a 200g kaas, geraspt of geprakt, naar keuze (oude kaas, blauwe kaas, feta,…)
160g boter op kamertemperatuur
Kruiden naar smaak
Zo maak je het:
Kneed de ingrediënten tot een koekjesdeeg en kruid naar smaak.
Rol balletjes van 1 a 1.5 cm diameter en bak ze 45 minuten op 170 graden. De balletjes mogen lichtjes bruin zijn (dan zijn ze binnenin ook gaar) maar niet te donker, dan smaken ze verbrand.
Kruidentips:
Blauwe kaas + veel zwarte peper
Oude kaas + Italiaanse kruiden of pizzakruiden en eventueel wat lookpoeder
Oude kaas + komijn
Oude kaas + selderijzout en gele mosterdzaadjes
Feta + Italiaanse kruiden of pizzakruiden en eventueel wat lookpoeder
Feta + pikante kruiden of Turkse paprika (pul biber)

Experimenteer, en go cheesy!

Categorieën: hapjes

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *