FACEBOOK
Instagram

Foodflash: Go!

Gepubliceerd door Stacy op

Appeltaart

Welkom op mijn blog! Dit is officieel mijn eerste artikel, en ik heb er zin in om weer aan het schrijven te gaan. Vroeger had ik een blog, die ik was begonnen omdat iedereen mij steeds om recepten vroeg. Na een paar jaar zette ik hem offline omdat ik geen nieuwe dingen meer schreef, en hem niet wou laten doodbloeden. Maar ik miste het wel om te schrijven en receptjes te delen. Dus hier ben ik weer! Deze keer heb ik een doel, ik broed op een nieuw project om mijn creativiteit in kwijt te kunnen, later zeker meer. Terwijl ik alles voorbereid en onderzoek doe naar oude eetgewoontes ga ik weer bloggen. Jullie zullen het servies op de foto alvast vaak voorbij zien komen als model om mijn kookwerk te showen, en wie nog eighties servies heeft staan waar hij vanaf wil, geef mij een seintje!

Ik deel vandaag alvast een easy herfstrecept voor appeltaart. Het zit in mijn recepten app als de appeltaart van tante Monica. Ik heb geen tante Monica, ik denk dat ik het van een vriendin kreeg…

Wat heb je nodig?
Een vel kruimeldeeg (Als je echt in een kookmood bent maak je dat zelf)
100 g gesmolten boter
150 g suiker
35 g maizena
3 eieren
7 appelen, geschild en in blokjes
1 pakje vanillesuiker
1 el bloem + 1 el suiker

Zo gemaakt
Leg het deeg in een ingeboterde taartvorm, prik het in met een vork.
Suiker en bloem gemengd noemen we broyage, deze strooi je op het deeg.
Leg de appelblokjes op het deeg.
Meng de boter, suiker, maizena, eieren en vanillesuiker. Lekker om te kruiden met kaneel!
Overgiet de appeltjes en bak de taart een 30 minuten op 180 °c.
Je kan de taart koud, of lauw eten met wat ijs, slagroom,… laat je gaan.
Smakelijk, op tante Monica!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *