FACEBOOK
Instagram

Chili chocoladekoekjes

Gepubliceerd door Stacy op

Zelfgemaakte chocoladekoekjes als cadeau!

Deze koekjes zijn niet zo retro, maar je scoort er mee bij elke vent die van pittig houdt 🙂 Als ik ergens word uitgenodigd op een feestje vind ik het heel leuk om een zelfgemaakt cadeautje mee te nemen, mooi verpakt. Als het een feestje is voor een man ga ik dikwijls voor deze koekjes van Rutger van den Broeck, je kan er mee variëren door extra kruiden (kaneel, piment, kardemom,…) of pinda’s aan toe te voegen. Probeer ze, je hebt tijd… en waarschijnlijk alle ingrediënten in je voorraadkast. Ik doe er altijd meer chili en zout in dan in het originele recept, proeven en experimenteren maar!

Wat heb je nodig?

  • 175g boter, op kamertemperatuur
  • 175g bruine suiker
  • 1/2 theelepel grof zout
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 220g bloem
  • 30g cacaopoeder
  • 3/4 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 150g pure chocolade, grof gehakt
  • 60g fijne suiker (afwerking)
  • 1 el kaneel (afwerking)

Mix de boter, suiker en zout tot een romig geheel met een houten lepel of een handmixer. Meng het ei erdoor en voeg daarna de bloem, cacao, soda en chilipoeder toe. Kneed tot slot de gehakte chocolade door het deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1u rusten in de koelkast.
Meng de suiker met de kaneel. Kneed het deeg nog eens kort en maak gelijke bolletjes van ongeveer 40g. Rol deze door de kaneelsuiker en druk ze plat op je bakplaat. Het is ook lekker om extra grof zout of chili door je suiker te mengen. Bak de koekjes 10 a 15 minuten op 190 °C .

Categorieën: suikerzoets

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *